کاتالوگ چیست و تفاوت آن با بروشور در کجا هست؟ کاتالوگ و بروشور محصولات بدون شک یکی از مورد نیازترین ابزارهای تبلیغات و بازاریابی تجاری است. کسبوکارها برای اهداف مختلفی اقدام به سفارش طراحی و چاپ کاتالوگ ها میکنند. مانند: تبلیغات، بازاریابی، معرفی برند، ارتقای فروش و… . اگر شما صاحب یک یک کسب و کار هستید، چه آنلاین باشد و چه آفلاین، به یک کاتالوگ یا بروشور برای معرفی محصول نیاز خواهید داشت. در این مقاله با اطلاعات و مشاوره در مورد ساختار و تفاوت های بین کاتالوگ و بروشور خواهیم پرداخت.
تعریف کاتالوگ
کاتالوگ یا آنچه که فرهنگستان ادب پارسی معادل آن را کالانما قرار داده در واقع اوراقیست که به منظور معرفی کلی کلیات کالا، خدمات، امکانات و… ؛ از طرف فروشنده در اختیار خریدار و یا مشتری قرار می گیرد. در این راهنما (کاتالوگ) بیشتر به جنبه تجاری، بازاریابی، جذب مخاطب و معرفی کالا و خدمات توجه میشود و توضیحات مختصری در مورد مختصات کالا و یا چگونگی ارائه خدمات در آن ارائه می شود.
در پاسخ به این سوال که کاتالوگ چیست باید گفت: کاتالوگ فهرستی از کالاها یا خدماتی هستند که به همراه جزئیات فنی و شرح دقیق، در اختیار مشتری و مصرف کننده قرار میگیرند. برخی از انواع کاتالوگ به همراه یک لیست قیمت ارائه میشوند. اما با توجه به نوسانات بازار ممکن است انجام این کار برای تمام صنوف قابل اجرا نباشد.
در بخش ابتدایی کاتالوگ معمولا به معرفی شرکت و بیان تاریخچه آنها پرداخته میشود و سپس به معرفی محصولات در دستهبندیهای مجزا از هم پرداخته میشود.
باید گفت آنچه که باعث تفاوت کاتالوگ و بروشور میشود؛ شکل ظاهری، جنس و گراماژ کاغذ آن نیست بلکه محتوای متنی و تصویری بعلاوه استراتژی چاپ و پخش کاتالوگ است که آن را از بروشور کاملا متمایز می نماید.
بروشور چیست؟
آنچه که در متون ادبیات پارسیان با عبارت دفترک شناخته شده در واقع همان بروشور است. بروشور با بیان جزئیات کالا و خدمات، امکان انتخاب دقیق را به مصرف کننده در میان سایر کالاهای مشابه می دهد.
بروشورها گاها دارای قیمت مندرج هستند، اما با توجه به نوسانات قیمت در بازار عموما به همراه لیست قیمتی که به آن ضمیمه شده توزیع می شود. به طور مثال: یک کارخانه داروسازی برای معرفی محصولات خود کاتالوگ محصولات را (معمولا با برجستهنمایی در تاثیرگذاری) برای پزشکها و داروخانهها ارسال مینماید. و همین تولیدکننده بروشور هر محصول را برای معرفی نحوه استفاده و همین طور عوارض جانبی، راههای درمان در صورت استفاده نادرست و… در بستهبندی هر محصول قرار میدهد.
در کاتالوگها عموما از تصاویر و طراحیهای جذاب جهت معرفی بهتر استفاده میشود. در بروشورها معمولا علاوه بر تصاویر از نقشه شماتیک کالا هم استفاده میشود.
بروشورها عمدتا در مورد یک محصول خاص (مثلا گوشی هوشمند گلکسی سامسونگ S24) طراحی و چاپ می شوند. حال آنکه در کاتالوگ ها یک گروه از محصولاتی که توسط کمپانی عرضه میشوند چاپ می شوند
همچنین بخوانید: بهترین نرم افزارهای گرافیکی برای طراحی و چاپ کاتالوگ
تفاوت کاتالوگ و بروشور چیست؟
وقتی کسی برای مشاوره به ما مراجعه میکند و از ما می پرسد که کاتالوگ چیست؟ به اون پاسخ می دهیم که در ایران معمولا به اشتباه تمامی راهنماهایی را که به صورت کتابچه و یا با کیفیت کاغذ و چاپ مناسب تهیه شده باشند را کاتالوگ مینامند و تمامی راهنماهایی را که به صورت یک برگی و یا چند لتی، که با استفاده از کاغذهایی با گراماژ پایین تر تهیه شده باشد را بدون توجه به محتوای آن بروشور مینامند. کاتالوگ و بروشور می تواند از یک برگ، دو، سه و… تشکیل شده باشد.
این اوراق به شیوه های مختلفی به یکدیگر پیوست شده اند که به آن صحافی می گویند.
صحافی نیز انواع گوناگونی را دارست که در بین آنها می توان به گونه های زیر اشاره کرد:
- صحافی مفتول (منگنه)
- صحافی مفتول لوپ
- صحافی چسب گرم
- صحافی پانچ و فنر
همچنین بخوانید: انواع صحافی کاتالوگ + انتخاب بهترین روش
اهداف طراحی کاتالوگ
طراحی کاتالوگ و بروشور تبلیغاتی با اهدافی چون معرفی شرکت، معرفی محصول و معرفی خدمات جهت ارائه به گستره مشتریان انجام میگیرد. طراحی کاتالوگ را این گونه بخشبندی میکنیم که البته با توجه به سلیقه و کاربرد کاتالوگ قابلیت کاسته شده و یا افزایش بخشها را خواهد داشت:
- معرفی و سابقه شرکت
- اهداف، توانمندیها و چشمانداز بلند مدت مجموعه
- امکانات و تخصصها
- معرفی پروژهها یا محصولات
- راه های ارتباطی و خدمات تسهیل همکاری.
ابعاد کاتالوگ
ابعادی که معمولا در طراحی کاتالوگ و بروشور تبلیغاتی رایج است و مورد استفاده بیشتری قرار می گیرد به شرح زیر است:
- کاتالوگ آ۴ یا رحلی (۲۱ در ۲۸ سانتیمتر) افقی یا عمودی
- کاتالوگ آ۴ + یا رحلی بزرگ (۲۴ در ۳۴ سانتیمتر) افقی یا عمودی
- کاتالوگ مربع (۲۳ در ۲۳ سانتیمتر)
- کاتالوگ آ۵ یا رقعی (۱۵ در۲۱ سانتیمتر) افقی یا عمودی
- کاتالوگ وزیری (۱۷ در ۲۴ سانتیمتر) عمودی
این ابعاد با توجه به کاغذهای رایج در بازار کمترین مقدار پرتی کاغذ را دارا هستند و از مناسبترین قطع ها با توجه به استاندارد های ماشین های چاپ به شمار می روند.
همچنین بخوانید: هوش مصنوعی در طراحی کاتالوگ + { معرفی ۷ هوش مصنوعی }
تعداد صفحات کاتالوگ
تعداد صفحات در کاتالوگ و بروشورهای تبلیغاتی که در سایز آ۴ باشند، می باید مضربی از عدد ۴ باشند. همچنین بروشورهایی که در سایز آ۵ هستند، باید مضربی از عدد ۸ باشند.
- کاتالوگ ۴ صفحه (یک برگه آ۳ که از وسط خط تا خورده است)
- کاتالوگ ۸ صفحه
- کاتالوگ ۱۶ صفحه
- کاتالوگ ۲۴ صفحه
- کاتالوگ ۳۲ صفحه
- کاتالوگ ۴۰ صفحه
- و …
انواع کاغذها در چاپ کاتالوگ و بروشور تبلیغاتی
- کاغذ گلاسه از ۱۳۵ گرم الی ۳۰۰ گرم (مات و براق)
- کاغذ تحریر از ۸۰ گرم الی ۱۴۰ گرم
همچنین میتوان در بخشهایی از کاتالوگ از کاغذهای فانتزی نظیر کاغذ کالک و کتان هم استفاده نمود. معمولا برای چاپ صفحات داخلی کاتالوگ از گلاسه ۱۵۰ گرم و برای جلد کاتالوگ از گلاسه۲۵۰ یا ۳۰۰ گرم استفاده میشود.
همچنین بخوانید: راهنمای انتخاب کاغذ چاپ کاتالوگ و بروشور
انواع خدمات پس از چاپ کاتالوگ
انواع پوشش و خدمات پس از چاپ در کاتالوگ و بروشور تبلیغاتی
- پوشش سلفون مات یا سلفون براق
- پوشش یووی موضعی براق که معمولا پس از سلفون مات و در ترکیب با یکدیگر مورد استفاده قرار میگیرد.
- پوشش یووی شنی
- پوشش یووی اکلیل که برای کارهای فانتزی و کودکانه کاربرد بیشتری دارد.
- افکتهای برجستهسازی، طلاکوب – نقرهکوب – قرمزکوب و …
بیشتر بخوانید ||| QR کد چیست ؟ روش ساخت QR کد بسیار ساده !
بیشتر بخوانید ||| چند نمونه متن معرفی شرکت در کاتالوگ
راهنمای استفاده User Manual
راهنمایی مصرفکنندگان و خریداران در هنگام مصرف، نقش بسیار زیادی را در میزان اثر بخشی و افزایش سطح رضایتمندی آنان از محصول ایفا میکند. همچنین طول عمر استفاده از محصولات مصرفی را نیز افزایش میدهد. راهنمای استفاده یا User Manual برگههایی (از یک برگ الی … ) هستند که همراه با محصول ارائه میشوند و شامل توضیحاتی در مورد نحوه نگهداری از محصول، چگونگی استفاده، معرفی مزیتهای استفاده در موارد خاص و … هستند.
راهنمای استفاده برای محصولات صادراتی غالبا با چند زبان مختلف تهیه و تولید میگردند.
تلفن سفارشات و مشاوره: ۶۶۵۷۰۰۳۵ امروز را از دست ندهید !
بدون دیدگاه